Un dels valors que destaca a B-libe Facility Services és la seua implicació amb el client i amb el seu entorn. Exemple d’això és la recent exposició creada i inaugurada per les monitores de B-libe a l’Escola Gavina.

L’exposició,  titulada Mirem-nos, representa la mirada de la monitora a través de fotografies d’intervencions artístiques dels alumnes al pati i es podrà visitar fins al proper mes de juny a les instal·lacions de l’escola.

Perquè conegueu de primera mà els detalls d’aquest projecte, entrevistem Inma Lladró, responsable de l’equip de B-libe a l’Escola Gavina.

  • Explica’ns, Inma, com va sorgir la idea de l’exposició Miremnos?

La idea sorgeix després de realitzar un curs de formació amb AMESTI EDUCACIÓ (Associació de Mestres Grup de Treball per la Infància). En la formació, Pau Aleixandre, que és conductor del curs, ens va obrir els ulls per observar l’infant al pati. En el joc lliure afloren habilitats innates dels menuts i les menudes que no podem veure en el joc tutelat. En unes de les sessions es va obrir una bateria de propostes per treballar la manera de mirar els xiquets i les xiquetes, i una de les opcions va ser la fotografia.

 

  • Quin tipus d’intervencions artístiques dels alumnes podem veure en les fotografies exposades?

La idea ha estat captar moments de pati únics, com ara veure l’infant gaudint del fang, creant figures amb les pedres, etc. En aquests temps de joc lliure és quan treuen tot el seu potencial i això és el que volíem mostrar.

B-libe facility services valencia monitores y limpieza centros escolares Escola Gavina2

 

  • Durant quant de temps heu estat fent fotografies?

El treball va començar al mes de novembre de 2018 i es va estendre fins a febrer de 2019.

  • Quin rang d’edat tenen els alumnes i les alumnes protagonistes d’aquesta exposició?

El rang d’edat va des dels 3 anys fins als 5 anys.

  • Com s’han sentit els menuts i les menudes en saber que formaran part d’una exposició?

Realment no han estat conscients que estàvem fent fotos; volíem captar la creació que sorgeix en el joc. Nosaltres, quan vèiem la creació, buscàvem la càmera i agafàvem aquest moment efímer: al pati les obres duren segons.

  • Com s’ha involucrat l’equip de B-libe en aquesta proposta?

L’equip que tenim a l’Escola Gavina és molt creatiu i totes les propostes que han sorgit en el curs, l’exposició, els cossiols al menjador, la bilblio viatgera, la remodelació del menjador, han comptat amb el suport de tot l’equip. L’exposició ha tingut dues parts. Una primera de recollida de fotos en què cada monitora i Adrià Masip per part de l’Escola Gavina han captat i recopilat moments únics. I una segona de disseny artístic i muntatge, realitzat per Ariadna Castillo (graduada en Belles Arts per la Universitat de València i integrant de l’equip de B-libe).

  • Quina acollida va tenir per part del centre quan proposàreu desenvolupar aquest projecte?

Tenim molta sort de comptar amb el suport de la direcció del centre. La implicació del centre amb totes les propostes que es plantegen és del 100%.

 

  • Quina importància creus que té donar visibilitat a aquesta mirada de la monitora?

En B-libe hem treballat per eliminar el concepte de monitora de pati. A l’Escola Gavina és la figura de MESTRA DE PATI. Al pati no només resolem conflictes o curem ferides: la mestra de pati mira, escolta, ajuda, abraça, acompanya… i proposa al centre millores al pati després d’observar els infants. Des del centre escolar, únicament ens han arribat paraules de reconeixement per la iniciativa desenvolupada pel personal de B-libe.

 

Sandra Cuevas, presidenta d’Escola Gavina Coop. V., ens dedica les següents paraules:

 

El nostre nou mural al menjador obri una nova finestra perquè la gent que envolta l’Escola Gavina dia a dia puga veure a través dels ulls de les mestres del pati. Elles són qui acompanyen, tenen cura, motiven, animen els nostres xiquets i xiquetes cada dia en un espai lliure i obert al joc. La descoberta, la natura, l’exploració i l’estima es poden percebre amb aquesta mostra de fotografies que elles han triat de manera extraordinària.

 

Des B-libe volem donar l’enhorabona a tot l’equip implicat en aquest projecte i agraïm a l’Escola Gavina la confiança i el suport dipositats en el nostre personal.

 

Versió en castellà

 

 

× ¿Necesitas ayuda?